Over de functie Kok

Alle gasten meenemen in jouw kookkunsten

Van eten bereiden word jij blij. En mét voedsel maak je graag onze gasten blij. Aan jouw eigen kookeiland, onder het toeziend oog van de vele Bijenkorf-gasten, benut jij de ruimte om een hoge kwaliteit neer te zetten. Zo creëer je een mooie belevenis voor de gasten en profiteer je tegelijkertijd van goede arbeidsvoorwaarden inclusief flexibele werktijden.

Je werkzaamheden

Eten en drinken met een goed verhaal

Bij de Bijenkorf sta je als kok zichtbaar voor iedereen. Jij hebt je eigen kookeiland of ruimte voor bereiding waar je zelfstandig werkt en verantwoordelijkheid voor neemt. Omdat je ook de rol van gastheer/gastvrouw op je neemt en de bereiding van het eten geheel laat zien, bind je de gasten aan je kookeiland.

Van elk recept maak jij een feestje. Met de meest verse producten, die elke week weer veranderen, kook je op de meest smakelijke manier. Elk uur dat je werkt waarborg je de hoge kwaliteit van de gerechten en producten. Jouw kokservaring komt tot z’n recht bij het:

 • waarborgen van de voedselveiligheid volgens de welbekende HACCP-regelgeving.
 • zelfstandig bereiden van gerechten volgens de juiste recepten.
 • verlenen van de allerbeste service aan onze gasten.
 • coachen van de keukenmedewerkers.

Functie-eisen

Jij laat je de kaas niet van het brood eten. Stress? Drukte? Je blijft positief en geeft nooit op. Ook houd je altijd oog voor detail en je gastvrijheid blijft hoog in je contact naar de bezoekers. Je vindt het fijn om je als teamplayer op te stellen en de gasten samen een fijn bezoek te bezorgen. Ook heb je voor deze vacature van kok:

 • een koksopleiding gevolgd;
 • kennis van de HACCP-regelgeving en ervaring met voedselveiligheid;
 • het liefst ervaring in een open keuken.

Leer jouw unieke winkel en collega's kennen

Elke winkel heeft zijn eigen Food & Restaurants. Bij de Bijenkorf hanteren we landelijk 4 concepten: The Kitchen, Metrocafé, La Ruche en Meesterbanketbakker. In dit warenhuis vind je de volgende concepten:

 • bij The Kitchen is er zelfservice met kookeilanden met gerechten uit verschillende windstreken.
 • bij La Ruche wordt een uitgebreid aanbod vers bereide gerechten, zoals luxe sandwiches, gezonde salades en een ruime variatie aan warme maaltijden aangeboden.
 • bij het Metrocafé hebben we samen met illy een aantal verrassende koffierecepten samengesteld. Denk aan een latte macchiato met Maltezers of een cappuccino met kaneelsiroop en honing.
  En bij Metrocafé kun je genieten van koffie en vers gebak.
 • bij Meesterbanketbakker vind je alles als het gaat om taarten, koeken en geselecteerde wijnen.

Don't want to miss any vacancies?

Set a job alert and receive suitable vacancies in your inbox!